O nama

Šta reći, a da već nije viđeno?

Sajt je ponikao iz preke potrebe! Kada god radim obradu podataka za plivačka takmičenja, moram da pitam za razne dozvole, mišljenja,… i konačno, dobijem dozvolu da to okačim na sajt npr. PSS. Posle par dana, počnu da me zovu i da pitaju: “A kada će to biti na sajtu”. Naravno, ja odgovorim da je to već u “Rezultatima”, svojim očima sam video, zovem, pitam mejlom i za par dana dobijem odgovor da je Anušić naredio da se to takmičenje ne stavi na stranicu rezultata, jer nije u kalendaru za 2010 godinu.

Onda tu nervoza kluba, pa neprijatna prepucavanja ja → klub, klub → ja, klub → PSS, PSS → klub… a ovo je samo način da se sve to izbegne. Da li će matični savez objaviti ili neće, to sada više neće biti bitno. Sve što tamo nema, potražićete ovde, i verovatno ćete ovde i naći. Sve obrade u buduće, koje budem radio, na ovom sajtu će obavezno biti, a proslediću link i federacijama za koje radim, pa mogu preuzeti ili mogu linkovati, šta već žele.

Slično je i u BiH. Neki klubovi imaju svoj matični sajt, neki nemaju, savez nema (ima, ali ga ne održava i ne plaća zakup domena, pa kao da ga i nema), pa kada mi treba link gde bih “postavio” rezultate, danima čekam na to, pa najčešće odustanem i sve to okačim na mmilomir.host56.com koji je očaj spor, samo jedna veza za slanje, puca, štuca, škripi (a program mi iskače, riknjava kada dođe do zastoja u slanju, jer integrisani alat za FTP slanje nije pravljen za 0,01 KB u sekundi…

Skupih malo para, zakupih domen, pozvah prijatelja u pomoć (moj zemljak, šumadinac, Aleksandar Urošević iz Kragujevca), kao u “Milioneru”, iskoristih “pomoć prijatelja” i napravih nešto jednostavno a korisno. Sve bitno na jednom mestu. Bitno, dostupno i korisno.

E, sad, šta još reći, sem HVALA što ste imali strpljenja da ovu stranicu pročitate do kraja. Nadam se, da će te povremeno Mikiju (meni) slati primedbe i savete (i po koja pohvala ne bi bila na odmet) čime bi obogatili sadržaj ove stranice i učinili je zanimljivom. Ovde su obrade koje sam ja radio u zemlji i inostranstvu (i par obrada za koje Rosić nije dao “zeleno svetlo” da se postave na sajt PSS ili nije hteo dati potrebne podatke), a koje su posejane po klubskim serverima, po serverima saveza (a možda bez javno publikovanog sadržaja, pa da se do njega ne može ni doći). Na ovaj načim ćete uvek, kad god ja radim obradu, lako i jednostavno doći do onlajn rezultata, konačnih rezultata, a i propozicije ranijih takmičenja će biti na uvid, kako bi za buduća takmičenja mogli da se pripremite, jer će se shodno godini, promeniti samo uzrasti, kategorije i sam datum početka takmičenja koji dan tamo-ovamo.

Očekujem da se javite preko formulara za kontakt.

Veliki pozdrav od Milomira Milovanovića – Mikija (Šiška) i u zdralju i veselju da se čitamo i pratimo!