О нама

Шта рећи, а да већ није виђено?

Сајт је поникао из преке потребе! Када год радим обраду података за пливачка такмичења, морам да питам за разне дозволе, мишљења,… и коначно, добијем дозволу да то окачим на сајт нпр. ПСС. После пар дана, почну да ме зову и да питају: “А када ће то бити на сајту”. Наравно, ја одговорим да је то већ у “Резултатима”, својим очима сам видео, зовем, питам мејлом и за пар дана добијем одговор да је Анушић наредио да се то такмичење не стави на страницу резултата, јер није у календару за 2010 годину.

Онда ту нервоза клуба, па непријатна препуцавања ја → клуб, клуб → ја, клуб → ПСС, ПСС → клуб… а ово је само начин да се све то избегне. Да ли ће матични савез објавити или неће, то сада више неће бити битно. Све што тамо нема, потражићете овде, и вероватно ћете овде и наћи. Све обраде у будуће, које будем радио, на овом сајту ће обавезно бити, а проследићу линк и федерацијама за које радим, па могу преузети или могу линковати, шта већ желе.

Слично је и у БиХ. Неки клубови имају свој матични сајт, неки немају, савез нема (има, али га не одржава и не плаћа закуп домена, па као да га и нема), па када ми треба линк где бих “поставио” резултате, данима чекам на то, па најчешће одустанем и све то окачим на mmilomir.host56.com који је очај спор, само једна веза за слање, пуца, штуца, шкрипи (а програм ми искаче, рикњава када дође до застоја у слању, јер интегрисани алат за FTP слање није прављен за 0,01 KB у секунди…

Скупих мало пара, закупих домен, позвах пријатеља у помоћ (мој земљак, шумадинац, Александар Урошевић из Крагујевца), као у “Милионеру”, искористих “помоћ пријатеља” и направих нешто једноставно а корисно. Све битно на једном месту. Битно, доступно и корисно.

Е, сад, шта још рећи, сем ХВАЛА што сте имали стрпљења да ову страницу прочитате до краја. Надам се, да ће те повремено Микију (мени) слати примедбе и савете (и по која похвала не би била на одмет) чиме би обогатили садржај ове странице и учинили је занимљивом. Овде су обраде које сам ја радио у земљи и иностранству (и пар обрада за које Росић није дао “зелено светло” да се поставе на сајт ПСС или није хтео дати потребне податке), а које су посејане по клубским серверима, по серверима савеза (а можда без јавно публикованог садржаја, па да се до њега не може ни доћи). На овај начим ћете увек, кад год ја радим обраду, лако и једноставно доћи до онлајн резултата, коначних резултата, а и пропозиције ранијих такмичења ће бити на увид, како би за будућа такмичења могли да се припремите, јер ће се сходно години, променити само узрасти, категорије и сам датум почетка такмичења који дан тамо-овамо.

Очекујем да се јавите преко формулара за контакт.

Велики поздрав од Миломира Миловановића – Микија (Шишка) и у здраљу и весељу да се читамо и пратимо!