9 рекорда BiH у Зрењанину

На протеклом митингу “Serbia Grand Prix – Куп Зрењанин 2013” одржаном у Зрењанину од 07.11.2013. до 10.11.2013. оборено је 9 националних рекорда БиХ

од којих 3 због правне регулативе чланства једног клуба у савезу, не могу наћи још своје место у рекордној листи, док се спор између клуба који је уложио жалбу и савеза не реши у интересу пливања и спорта. Док се правне регулативе не реше, спорни пливач и његово време ће бити признати под "BiH", тј. резултат неће бити приписан ни једном од клубова у овом спору (пошто су оба клуба измирила чланарину према БиХ, али је спорно чланство пливача у клубовима).

12 thoughts on “9 рекорда BiH у Зрењанину

 1. Poštovani,
  administratore moram Vas obavjestiti da rekordi koje je postavio Adi Mešetović ne mogu biti priznati ni u Plivačkom savezu Federacije BiH, a ni u Plivačkom savezu BiH, jer Adi Mešetović nije registrovan plivač ni u jednom savezu, a ni njegov klub GKVS Jedinstvo.
  Vijest koju ste objavili može biti samo informativnog karaktera, te prethodni rekordi koje je držao Ramić Vedad na 50 slobodno i 50 delfin, te Vujasin Srđan na 100 slobodno ne bi trebali biti brisani. Iako je baza podatak koju vi vodite vaša lična, mislimo da ipak nije fer i sportski prema vlasnicima rekorda koji su postignuti regularno, da ih se briše sa liste rekorda, i stavlja ime plivača i kluba koji nisu regularno registrovani. Do sada ste uvijek bili i više nego korektni i molim Vas da to budete i sada, a najviše prema plivačima koji su stvarni vlasnici rekorda.
  Uz sve čestitke za ostvarene rezultate Adija Mešetovića, pravila plivačkih saveza se moraju poštovati. S obzirom da Adi posjeduje kvalitet, urgiramo na njegov klub da poštuje pravila oba saveza i ne dozvoli svom plivaču, ali i ostalim u klubu, da ispaštaju zbog propusta rukovodstva kluba. Kada se klub i plivač registruju prema pravilima saveza, svi rekordi koji se postignu nakon toga će biti priznati bez ikakvih problema.
  Dozvoljavajući ovakve stvari sami potičemo stvaranje plivačkih klubova i trenera ”preko tezge” i stvaramo anarhiju u plivačkom sportu u BiH koji ionako nije u dobroj situaciji.
  Poštovani administratore, molimo Vas da surađujete više sa legalnim predstavnicima plivačkog sporta, a klubove koji Vam se obraćaju uputite na nas ili bar zatražite potvrdu registracije kada je u pitanju objavljivanje ovakvih informacija.
  Nadam se da ćete ovaj komentar shvatiti kao savjet za ubuduće. Još jednom hvala Vam na svemu što uglavnom ”volonterski” radite za plivački sport u BiH.

  Srdačan pozdrav!

  mr.sc.Smajlefendić Muhamed
  predsjednik UO PS FBiH

 2. Вероватно нисте имали времена да погледате у рекордне листе.

  Можете видети, на страни 3 рекорда (линк: https://plivanje.info/data/Rekordi/BiH_25m_m.pdf)

  Од првог момента, у листама стоји “(незванично)”, нови али и стари рекорд. Но, пар сати је било без ранијих рекорда, али сам то у раним јутарњим сатима исправио (видећете време, 3.31).

  “(незванично)” ћемо уклонити, када се правна регулатива реши позитивно или уклонити трајно, ако се реши негативно.

 3. Poštovani administratore,

  zahvaljujemo se na Vašem odgovoru i obzirnosti u ovom slućaju.
  Pozdrav!

 4. Postovani gospodine Smailefendicu,

  mozda bih se I mogao sloziti sa vama oko nekih stvari da ne znam pozadinu citavog problema koji se desio izmedju Zmaj Alpama i novoformiranog kluba GKVS Jedinstvo iz Tuzle. Slazem se da ako klub i plivac nisu registrovani da se moze postaviti pitanje regularnosti i tehnickog djela priznavanja rekorda kao sto se moze postaviti i pitanje odakle vama pravo da se potpisujete kao Plivacki savez Federacije BiH jer to nije drustvo jednog lica nego se stavovi iznose nakon usaglasavanja na UO koji trenutacno ne postoji vec duze vrijeme niti je apsolutno ista uradilo u sazivu u kojem sam i ja sam sjedio. Upravo iz moralnih razloga posnio sam neopozivu ostavku na koju nisam dobio nikad ni MU i BE. Dakle posto je kompletan PS FBiH u jednom vakumu vi nemate apsolutno pravo da se potpisujete kao PS FBiH nego iskljucivo kao Muhamed Smailefendic, sportski radnik ili trener. Medjutim ovo nije prvi put da vi trazite od Mikija da brise rezultate i mislim da se dobrano prekoracili svoja ovlastenja ili mislite da je vasa rijec dovoljna a da ostale nisu bitne. Prije svoje ostavke sam vam napisao nekoliko mailova na koje niste nikada odgovorili ali izgleda da se vi oglasavate samo onda kada vam to odgovara. Da se razumijemo ja ovo sada pisem kao Miroslav Vujcic koji je samo roditelj jednog plivaca i nista vise, koji je ulozio vlastita sredstva za napredak svoga sina kao sto su ulozili i roditelji plivaca Jedinstva koji su vas napustili a vi ste trazili odstetu. Pa dokle vise majku mu mijesati sport sa vlastitim interesima i obaveznom zaradom preko roditeljskih ledja.
  Miki druze ovaj zahtjev gospodina Smailefendica za prizanavanjem rekorda mozda i jeste legelan ali ako preispitivanje toga trazi osoba Muhamed Smailefendic ili trener Zmaja Muhamed Smailefendic ali sa potpisom PS FBiH nikako kao do daljnjeg niti jedan slican zahtjev dok se situacija u savezu konacno ne razrjesi. Gospodo iz klubova kada budete u djecu ulagali vlastita sredstva, davali stipendije, finansirali putovanja, opremu pa onda za vrhunske plivace sve ono sto je potrebno onda trazite pare za prelaske a dotle nemojte se blamirati i pustite djecu da zive svoje sportske zivote novcima svojih roditelja.

  Srdacan pozdrav,

  Miroslav Vujcic

  P.S Molim da ovaj stav shvatite kao iskljucivo moj bez ikakve veze sa bilo kojim klubom u kom sam bio ili u kojem sam sada jer ja sam sada samo roditelj koji finansira sportske aktivnosti svoga djeteta.

 5. Poštovani g.Vujičiću,
  očito je da ne znate čitavu priču a znate samo dio nje, prema tome nije umjesno da komentarišete ono što ne znate u detalje.
  Vašu ostavku treba da potvrdi ili odbaci UO i Skupština, a ne ja. Na sve mailove Vam je odgovoreno, navedite na koji nije. A to ovdje nije tema!
  I ne brinite se jer je ovdje interes stavljen po strani i radi se o pravilima koja se moraju poštovati. GKVS Jedinstvo to uporno krši uprkos svim mojim uputama koje su dobili.
  Zato molim Vas prvo se dobro raspitajte kod obadvije strane kada treba da napišete nešto ovako. Ja ovdje nisam iznio nikakav svoj lični stav nego ono što piše u pravilima, koja ste i Vi dok ste bili u UO prihvatli i glasali za. Zato nemojte gaziti po onome što ste do juče sami propagirali.
  Navedite gdje to, u kojem savezu, može nastupati klub i plivač koji NISU REGISTROVANI (da ne govorim o obaranju rekorda i slićno)?
  Mali Adi je sigurno talentovan plivač, ali nažalost klub mu ide pogrešnim smjerom iako su dobili sve upute kako treba, za to nisam kriv ja nego rukovodstvo tog kluba i sada samo plivači tog kluba mogu ispaštati.
  Slodbodno me nazovite g.Vujičiću i sigurno će Vam sve biti jasnije, do tada bavite se vašim djetetom a ne drugim stvarima, jer ste kao što sami rekoste sada samo roditelj.
  Kada ne budem predsjednik PSFBiH neču se više ne potpisivati tako, do tada srdačan pozdrav od
  mr.sc. Smajlefendić Muhameda
  predsjednika UO PS FBiH

  1. Ocito gospodine Smajlefendicu se nismo dobro razumjeli jer ja sam na neki nacin i rekao da bi se mogao sloziti sa vama oko tumacenja pravilnika ali nikako oko toga da se bez konsultacija sa UO ovdje iznose stavovi sa potpisom PS FBiH. Posto moja ostavka nije ni od UO ni od skupstine usvojena ja sam jos uvijek makar na papiru clan tog UO i nemam pojma kao vjerovatno ni ostali clanovi UO o svoj toj zavrzlami izmedju dva tuzlanska kluba. Medjutim odlicno znam da zapisnik sa zadnje skupstine nije usvojen iz raznoraznih nejasnih razloga i da je i vas i moj i mandat svih clanova UO pod velikim upitnikom kao i svih clanova skupstine jer je sasvim regularna skupstina sa regularnim glasanjem sa tonskim zapisom pretvorena u lakrdiju pojedinaca. Prema tome apsolutno ne ulazim u detalje vasih sukoba sa GKVS Jedinstvo ali i te kako ulazim u to da ni vi ni ja kao pojedinci nismo PS FBiH i da su ovakve stvari i te kako stivo za UO. Bolje bi vam bilo da se upitate zasto je ta sila djeca otisla iz Zmaja u Jedinstvo jer koliko sam uspio vidjeti napustili su vas skoro pa svi najbolji plivaci a to boli i najcesce se razlozi uvijek traze na pogresnim mjestima a ne tamo odakle i poticu. Posto ni vas ni moj ni ostalih clanova UO mandat nije potvrdjen i ovjeren zapisnikom vi niste predsjednik niti sam ja clan UO ali mr.sc jeste i to vam niko ne moze oduzeti.
   Srdacan pozdrav

   samo Miroslav Vujcic

 6. Poštovani g. Vujičiću, članu UO PS FBiH u ostavci,

  kao što sam rekao UO PS FBiH i PS FBiH ovdje nisu tema. A evo dozvolit ćete da budem direktniji i da Vam kažem da nemate pojma o čemu pričate. Pogotovo kada spominjete dva tuzlanska kluba, jer tu nema nikakvog sukoba. A ako pričate o ”sukobu” onda ga trebate usmjeriti na adrese Jedinstva i PS FBiH. Ali Vama očito nešto smeta i predlažem Vam da se čujemo telefonom i da razjasnimo ono što Vam očito debelo nije jasno, jer ovako se možemo do kada hoćete prepisivati.
  Srdačan pozdrav,

  samo
  mr.sc. Smajlefendić Muhamed
  i još uvijek predsjednik UO PS FBiH

  1. Postovani gospodine Smajlefendicu,

   sve je meni vec odavno jasno pa sam I iz tog razloga I podnio ostavku ali vama ocito I ocigledno nije jasno da iz svega ovog nikako ne mozete izaci kao pobjednik jer su vam argumenti I previse tanki, Bitno je da se primjenio tarifnik koji je vrhunac bezobrazluka I za koji imam dokaze da sam bio zestoko protiv pojedinih tacki. Ali to je tako treba roditeljima uzeti I dusu a djeci koja su svojim trudom postigla vrhunske rezultate to pobrisati gumicom jer su napustila neprikosnoveni Zmaj Alpam bez da ste se upitali vi koji vodite taj klub svijetle tradicije zasto se desilo da vam 20-tak najboljih plivaca ode. Vi ste trenutno predsjednik samom sebi jer to tako hocete ali budite sigurni da se ni jedan jedini isplivani rezultat nece izbrisati zato sto opet vi to hocete jer su ti rezultati postignuti trudom plivaca, I radom trenera koje placamo mi, roditelji. Sve dok je tako ne pada mi na pamet da pitam bilo koji savez gdje ce mi dijete plivati kad uzme ispisnicu u regularnom prelaznom roku a jos manje da punim kasu saveza koji nije u stanju da kupi plivacima koji idu na Balkanijadu ni kape…a nije da se nema I ne vucite me za jezik.
   Toliko od mene I nemam namjeru da se vise prepisujem a jos manje da polemisem telefonom.

   Srdacan pozdrav

   Miroslav Vujcic

 7. hahaha ovo je dobro 20 najboljih otišlo. veze ti jarane nemaš o čemu pričaš. Adi je možda najbolji, a ostali…pa slobodno pogledajte rezultate i sve će vam biti jasno. Za Adija i mi najvijamo i radujemo se njegovim rezultatima jer je on dijete Zmaja, a rukovodstvu i plivačima njegovog novog kluba želimo sve najbolje!
  nisu tebe đabe otjerali iz tvog kluba Stari Grad u koji si se do juče kuno. tebi je očito krivo da djeca Tuzle obaraju rekorde ko od šale, dok se tvoji muče mijenjajuči klubove bez efekta.
  vuče stari, dlaku mijenjaš ali čud nikada…
  i bolje da se više ne javljaš, ta ti je do sad najpametnija.

  1. Adi Mesetovic, Kajs Hadzic, Dejan Maskijevic, Arman Brasnjic puno prije, Diana Teparic, Rahmanovic Belma, Bajric Alma su mozda za vas losi plivaci ali rezultati govore drukcije. Vidio sam iz dopisa gosp. Smailefendica kolika vam je pusta radost i sreca zbog rezultata Adija Mesetovica ali ne sumnjam da postoje ljudi koji se raduju rezultatima svakoga djeteta u plivanju ma iz kojega kluba bio. E sad informatori su vam veoma lose prenjeli informacije vezane za moj odlazak iz kluba Stari Grad. Vjerovatno je vama vrlo tesko shvatiti da postoje ljudi koji imaju moral i koji sami znaju da podnesu ostavke bez da ih iko tjera. Mene iz Starog Grada niko nije otjerao za sta postoje pisani dokazi kao ni iz PS FBiH. Po mom poimanju kad nesto ne ide kako valja neko mora biti odgovoran i ja sam tu odgovornost preuzeo na sebe i dao nepozivu ostavku. Isto je bilo i u PS FBiH u kojem sam bio clan UO i koji za dvije godine nije uradio ama bas nista za plivanje u F BiH i mene je bilo sramota da tamo sjedim. Ali to je izgleda za Vas i ljude iz vaseg kluba nesto nepoznato. A boze moj ne mogu biti svi rekorderi “ko od sale” i vjerovatno Zmaj ima neke posebne recepte za stvaranje Titana u plivanju ali Stari Grad je za dvije godine vise nego dovoljno uradio da bi postao prepoznatljivo ime u BH svijetu plivanja bez da im iko predsjednika, sekretara ili bilo koga iz kluba neko proziva zbog malverzacija. Ja sam svoj dio posla uradio cestito i iza sebe ostavio jedan respektabilan klub i sad uzivam ali se i dalje borim protiv svih nepravilnosti a tek cete vidjeti sta ce ta borba donijeti.
   I na kraju ljude koji se potpisuju sa svojim imenom i prezimenom i te kako respektujem a one sto se potpisuju sa “nickom” rijetko kad smatram ozbiljnim sugovornicima.

   Srdacan pozdrav,
   Miroslav Vujcic

 8. Jedno od 10 zlatnih pravila pri odgoju djeteta, koje kao roditelj ili pedagog NE SMIJEMO zaboraviti

  POŠTUJTE DIJETE !

  Svako dijete, ma koliko malo bilo, ima svoju osobnost, interese i želje. Ono je također ljudsko biće koje zahtijeva odnos pun ljubavi i uvažavanja. Ne ismijavajte ga, ne umanjujte njegove strahove ili dvojbe, nikada ga ne vrijeđajte niti omalovažavajte. Nikada nemojte smetnuti s uma da to dijete ima svoj integritet koji vi niti itko drugi ne smijete narušavati.

  Elvira Huskić-Hadžić, majka

 9. joj ne mogu više slušat ovog Miroslava. pa bolan bavi se svojim stvarima a ne tuđim. ako treba Jedinstvo će ovdje datim komentar a ne ti. tebe istjerali iz Starog Grada, pa ti sav svijet kriv…dosadno ti pa se jadan baviš stvarima od kojih je kobajagi pobjego podnoseći ostavku…nema nama naprijed sve dok je ovakvih mudrosera…
  a ja se izvinjavam za komenare od neki dan putem faceboka. poslije objašnjenja koje sam dobio od g.Smajlefendića vidim da sam pogriješio. komentar neču brisati jer i dalje mislim da postignuti rekord treba priznati. ja podržavam Jedinstvo i boriću se za naša prava do kraja legalnim putem i u saradnji sa svim institucijama ovog sporta.
  Pozdrav svim ljubiteljima plivanja od Izeta Halilovića

  p.s. stranica je odlična

Коментари су затворени.