Banja Luka Open 2012 (BiH)

Međunarodni plivački mitingZnak plivačkog kluba "Olymp", organizatora takmičenja i link na njihovu zvaničnu stranicu
“Banja Luka Open 2012”

1. ORGANIZATOR: PLIVAČKI KLUB ‘’OLYMP’’ BANJA LUKA
2. DATUM: Subota 05. i nedjelja 06. Maj, 2012. godine
3. LOKACIJA: Bazen – Gradski zatvoreni olimpijski bazen, dimenzija 50m x 25m, temperatura vode 26,4 °C. Ovo takmičenje se održava u 50m-skom bazenu u 10 staza. Pored olimpijskog bazena, nalazi se i 25m-ski bazen sa 5 staza, 140cm dubine.4. MJERENJE: Elektronika “OMEGA” sa mogućnošću mjerenja reakcije starta. Posljednja generacija startnih blokova. Ovo takmičenje je u FINA i LEN kalendaru. Ujedno je i kvalifikacioni miting za predstojeće Olimpijske igre u Londonu 2012.
5. SMJEŠTAJ: Sve informacije za smještaj učesnika možete dobiti na sljedeći broj tel. +387 65 522 856, ili na e-mail: tanja123@blic.net
6. Kategorije:           

MUŠKARCI
Apsolutna94 i stariji
M 195 / 96
M 297/98
M 399 i mlađi

 

ŽENE
Apsolutna96 i starije
W 197 / 98
W 299 / 00
W 301 i mlađe

7. Pravila: 

 • Takmičenje će se održati po pravilima LEN i FINA, u skladu sa pravilima Plivačkog saveza Republike Srpske i Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine
 • U jutarnjem dijelu se plivaju kvalifikacije za apsolutnu kategoriju, dok se kategorije M1+M2+M3+W1+W2+W3 u jutarnjem dijelu takmiče odmah za medalje, ali isto tako imaju šansu da se plasiraju i u finalnim trkama apsolutne konkurencije. Finalne trke u aposolutnoj konkurenciji (prvih 10) planirane su u poslijepodnevnom dijelu.
 • Ukoliko bude više od planiranih takmičara, u kvalifikacionom dijelu imaće prioritet nastupa prve tri grupe (po disciplini) koje su najbolje prijavljene.
 • Medalje se dijele nakon isplivanih finalnih trka,
 • Takmičari imaju pravo nastupa na neograničeni broj disciplina.

8. Startnina: 

 • Startnina za strane takmičare iznosi 5 evra po startu (za takmičare van BiH), dok je za domaće takmičare (iz BiH) startnina 5KM po startu. Svi učesnici dužni su platiti startninu prije početka takmičenja. Startnina se plaća u kancelariji PK ‘’Olymp’’, na spratu Gradskog olimpijskog bazena.

 9. Nagrade:

 • Medalje se dijele svim takmičarima koji se plasiraju među prva tri najbolja u svojoj kategoriji,
 • Najbolji takmičar/takmičarka u svakoj od ovih kategorija bodovan FINA- tablicom biće novčano nagrađeni. Bodovanje se vrši uzimajući dva najbolje isplivana rezultata na mitingu.

10. Muškarci:

 • Najbolji plivač u Apsolutnoj kategoriji – 600 EUR + poklon organizatora
 • Najbolji plivač u M1 kategoriji – 200 EUR + poklon organizatora
 • Najbolji plivač u M2 kategoriji – poklon organizatora
 • Najbolji plivač u M3 kategoriji – poklon organizatora

 

11. Žene:

 • Najbolja plivačica u Apsolutnoj kategoriji – 600 EUR + poklon organizatora
 • Najbolja plivačica u W1 kategoriji – 200EUR + poklon organizatora
 • Najbolja plivačica u W2 kategoriji – poklon organizatora
 • Najbolja plivačica u W3 kategoriji – poklon organizatora

12. Prijave:

Poslati u dokumentu za prijavu ili na e-mail Plivačkog kluba ”Olymp”- na olymp2002@gmail.com

Prijava mora imati sljedeće podatke:

 • Ime i prezime takmičara
 • Godina rođenja
 • Pol
 • Naziv plivačkog kluba
 • Prijavljeni rezultati (najbolje isplivan)

13. ROK ZA PRIJAVE: Rok za slanje prve preliminarne prijave (uključuje prijavu učečća i rezervaciju smještaja): 01.april 2012.godine
Rok za slanje druge preliminarne prijave (sa tačnim brojem plivača-delegacije): 15. April 2012. godine
Rok za slanje finalne prijave/prijavne liste: 01. Maj 2012.godine
14. Propozicije
15. Lenex Entry File / Prijavni fajl
16. On-line link za praćenje takmičenja

4 thoughts on “Banja Luka Open 2012 (BiH)

 1. Jedan komentar čeka na objavu. Biće objavljen kada se pisac predstavi sa validnom mejl adresom. Svaki pošiljalac komentara dobiće na sopstveni mejl (koji je popunio u ovom obrazcu) konfirmacioni mejl, kojim “odobrava” da se njegov Komentar objavi na stranici.

  Komentar potpisan mejlom: joke@hinet.hr neće biti objavljen dok se ne potvrdi ili ukuca validna mejl adresa.

  Napominjem, da je uvedena provera mejl adrese, i sami objavljujete postove, kada dobijete povratni link za potvrdu. Pošto vidim da ste ili dali pogrešnu mejl adresu ili niste kliknuli na dati link, lično objavljujem post, ali to u narednom periodu više neću raditi!

  Red urednika…

 2. Moj komentar vezan je za datum odrzavanja mitinga. Trebali ste se potruditi da se pronadje neki drugi datum odrzavanja, jer ste odabrali vikend kad je veliki Pravoslavni praznik i jedna od slava koju slavi veliki broj ljudi. Za ovaj datum se ne kaze bez razloga da – ili slavis ili ides na slavu-.
  Meni je jako zao sto moje dijete iako trenira u vasem klubu nece ucestvovati na takmicenju, jer bez obzira koliko volim Olymp i sve Vas u Olympu, stvarno bi bilo nepristojno i neprimjereno da suprug ili ja ostavimo svoje goste ua stolom i odemo na bazen zbog takmicenja.
  Nadam se da cete imati razumjevanja za ovaj komentar i da cete sljedeci put povesti racuna o datumima kada zakazujete takmicenje. Hvala

  1. Napominjem, da je uvedena provera mejl adrese, i sami objavljujete postove, kada dobijete povratni link za potvrdu. Pošto vidim da ste ili dali pogrešnu mejl adresu ili niste kliknuli na dati link, lično objavljujem post, ali to u narednom periodu više neću raditi!

   Red urednika…

Komentari su zatvoreni.