I Delfin CUP 2010 – Sarajevo, 07.11.2010 (BiH)

Klub vodenih sportova “Delfin” iz Sarajeva će biti domaćin I Delfin CUP 2010 dana 07.11.2010.godine (nedelja) Olimpijski bazen Otoka, Sarajevo. S obzirom da je ovo njihov prvi miting, mislim da bi odaziv prijatelja sporta mogao biti i iz susednih zemalja, da time uveličaju ovaj za njih značajan događaj. Takmičenje je na 25m bazenu, 8 staza, Omega elektronika. Sudija će biti Fina sudija Kuduzović Azur.

Sarajevo je pre dve godine dobilo u to vreme (pre izgradnje i završetka bazena u Banja Luci) najmoderniji i najmodernije opremljeni bazen u regionu Balkana. To je najnovije arhitektonsko “digitalno” čudo, elektronska “čip” naplata satnice kupanja, elektroniski senzori u celom objektu. Mnoštvo novinarskih kabina, svlačionice u 3 nivoa, prilagođeno i invalidima,… >Posetite sajt Olimpijskog bazena Otoka.

Bazen "Otoka"
Bazen "Otoka", Sarajevo
Dobijanjem novog bazena, Sarajevo je dobilo na masovnosti plivača. Shodno tome, povećanjem broja plivača, povećalo se i interesovanje plivača za takmičenje, i ove godine, Sarajevo završava godinu sa 17 registrovanih plivačkih klubova. Naravno, vredno je napomenuti da se pored plivanja, razvio i vaterpolo sport, tako da se paralelno plivačkim klubovima, stvorio i veći broj vaterpolo klubova. Grad Sarajevo je izašao u susret klubovima, besplatnim i plaćenim terminima za treninge. No, shodno tome, da na jednom bazenu treniraju 17 klubova, normalno je da ima problema i da su klubovi u stalnoj borbi za termine i staze.

Takmičenje je namenjeno uzrastima od najmlađih do najstarijih, s tim što su podele napravljene do 7 godina, 8, 9, 10, 11/12, 13/14 i 15 i stariji. Znači, podela godina je jako zanimljiva, i moguće je lako se dokazati u svakoj grupi godina. Pogledajte propozicije i proverite vaše mogućnosti. Sarajevo Vas očekuje!

Zainteresovani neka kontaktiraju organizatora direktno, radi moguće buduće saradnje. Prijavni Lenex fajl je na datom linku (ili možete ići na “Rezultate” u meniju.