I Delfin CUP 2010 – Сарајево, 07.11.2010 (BiH)

Клуб водених спортова “Делфин” из Сарајева ће бити домаћин I Delfin CUP 2010 дана 07.11.2010.године (недеља) Олимпијски базен Отока, Сарајево. С обзиром да је ово њихов први митинг, мислим да би одазив пријатеља спорта могао бити и из суседних земаља, да тиме увеличају овај за њих значајан догађај. Такмичење је на 25m базену, 8 стаза, Omega електроника. Судија ће бити Fina судија Кудузовић Азур.

Сарајево је пре две године добило у то време (пре изградње и завршетка базена у Бања Луци) најмодернији и најмодерније опремљени базен у региону Балкана. То је најновије архитектонско “дигитално” чудо, електронска “чип” наплата сатнице купања, електрониски сензори у целом објекту. Мноштво новинарских кабина, свлачионице у 3 нивоа, прилагођено и инвалидима,… >Посетите сајт Олимпијског базена Отока.

Базен "Отока"
Базен "Отока", Сарајево
Добијањем новог базена, Сарајево је добило на масовности пливача. Сходно томе, повећањем броја пливача, повећало се и интересовање пливача за такмичење, и ове године, Сарајево завршава годину са 17 регистрованих пливачких клубова. Наравно, вредно је напоменути да се поред пливања, развио и ватерполо спорт, тако да се паралелно пливачким клубовима, створио и већи број ватерполо клубова. Град Сарајево је изашао у сусрет клубовима, бесплатним и плаћеним терминима за тренинге. Но, сходно томе, да на једном базену тренирају 17 клубова, нормално је да има проблема и да су клубови у сталној борби за термине и стазе.

Такмичење је намењено узрастима од најмлађих до најстаријих, с тим што су поделе направљене до 7 година, 8, 9, 10, 11/12, 13/14 и 15 и старији. Значи, подела година је јако занимљива, и могуће је лако се доказати у свакој групи година. Погледајте пропозиције и проверите ваше могућности. Сарајево Вас очекује!

Заинтересовани нека контактирају организатора директно, ради могуће будуће сарадње. Пријавни Леnex фајл је на датом линку (или можете ићи на “Резултате” у менију.