Zimsko prvenstvo za MJJS/KOA 2012 (BiH)

Zimsko prvenstvo BiH za MJJS/KOA 2012Znak plivačkog kluba "Novi grad" iz Sarajeva, organizatora ovog takmičenja i link na njihov matični sajt

POJEDINAČNO I EKIPNO ZIMSKO PRVENSTVO U PLIVANJU ZA MLAĐE JUNIORE (KADETE), JUNIORE (OMLADINCE) I SENIORE (APSOLUTNO)
SARAJEVO, 24./25.03.2012.GODINE

1. Organizator takmičenja: PLIVAČKI KLUB „NOVI GRAD“, e-mail: pknovigradsa@gmail.com , telefon organizatora (tel: +387 62 561-121), kontakt osoba: Enisa Beganović.
2. Mjesto: Sarajevo, Olimpijski bazen „Otoka“, Sarajevo
3. Mjerenje: Elektronsko „OMEGA ELECTRONIC “
4. Kategorije:

KATEGORIJEMlađi Juniori  KadetiJuniori  OmladinciSeniori  Apsolutna
Muški1996-19971994-19951993 i stariji
Ženski1998-19991996-19971995 i starije

5. Pravila: Takmičenje se održava po pravilima FINA-e, a u skladu s pravilima PSBiH. Takmičar može nastupiti u dvije discipline i jednoj štafeti po dijelu takmičenja.
6. Limiti:

LIMITIMlađi Juniori  KadetiJuniori  OmladinciSeniori  Apsolutna
Muški250300350
Ženski250300350

*** Limiti su dati prema tablicama FINA 2008 bodova (za 25 metarske bazene). Kazna za neisplivani limit iznosi 5 KM po neisplivanom rezultatu. Limiti se moraju isplatiti po završetku dijela. Neizmirenje limita povlači kaznu, koja ne isključuje i plaćanje limita, po propozicijama PS BiH po završetku takmičenja.
7. Startnina: Startnina iznosi 15 KM. Učesnici su obavezni uplatiti startninu organizatoru prije početka takmičenja.
8. Raspored takmičenja i disciplina:

Subota, 24.03.2012Subota, 24.03.2012Nedelja, 25.03.2012
8:00 – sastanak delegata klubova na bazenu Olimpijskog bazena „Otoka“
8:00 – raspliv16:00 – raspliv8:00 – raspliv
16:45 – otvaranje
9:00 – takmičenje17:00 – takmičenje9:00 – takmičenje
50 m delfin50 m prsno50 m leđno
400 m slobodno200 m slobodno100 m slobodno
100 m prsno200 m leđno200 m delfin
100 m leđno100 m delfin100 m mješovito
50 m slobodno400 m mješovito200 m prsno
200 m mješovito4 x 100 m slobodno800 m slobodno /Ž/
4 x 200 m slobodno1500 m slobodno /M/
4 x 100 m mješovito

9. Nagrade: Tri prvoplasirana takmičara u svim kategorijama će biti nagrađeni medaljama.Tri prvoplasirane ekipe po kategorijama će biti nagrađene peharima.
10. Bodovanje takmičara: boduje se 6 takmičara u svakoj kategoriji (po pravilniku PSBiH za zimske bazene).
11. Prijave: Klubovi prijave trebaju poslati na adresu organizatora poštom ili e-mailom i obradi. E-mail adrese: pknovigradsa@gmail.com , mmilomir@gmail.com . Prijava mora da sadrži:

 • Naziv kluba,
 • Ime, prezime, pol i godina rođenja takmičara,
 • Discipline i najbolje vrijeme u 25m bazenu,

Za netačno prijavljena vremena, delegati klubova će biti sankcionisani po pravilima PSBiH. U prijavi obavezno naznačiti ako se mlađi takmičar rangira i u apsolutnoj kategoriji (dostaviti spisak takmičara koji plivaju kao Seniori/Apsolutno).
12. Rok za prijave: Krajnji rok za prijave je srijeda, 21.03.2012.godine do 20.00. Štafete prijavljene do roka prijava će moći da se takmiče na takmičenju. Naknadnih prijava štafeta i takmičara neće biti. Preliminarne startne liste će se objaviti do 24:00 kao „Prijavna statistika po Klubu“.
13. Rok za odjave: Krajnji rok za odjave je četvrtak, 22.03.2012.godine do 20:00, ne mogu se ispravljati ni discipline ni prijavljivati nove štafete, već samo vršiti odjave takmičara ili pojedinih disciplina ili štafeta. Konačne startne liste će se objaviti do 24:00 kao „Prijavna statistika po Klubu“.
14. Format prijava: Prijave se predaju u „elektronskoj formi“ u Lenex formatu u propisnoj propozicionoj prijavi koja će biti istaknuta na Web stranici.
15. Propozicije takmičenja
16. On-line link
17.  Lenex prijavni fajl
18. Propozicije PS BiH
19. Ponuda smještaja

8 thoughts on “Zimsko prvenstvo za MJJS/KOA 2012 (BiH)

 1. Čestitke organizatoru i g-dinu milomiru na izuzetno preglednoj i preciznoj najavi, a posebno me raduje ovo što je naglašeno po pitanju kazni za netačno prijavljena vremena.

  Startne liste su precizne i sa tačnim podacima, kakve su trebale biti i prošle.

  Za nadati se da će i takmičenje biti kvalitetno i uz vrhunske rezultate.
  Svaka čast.

 2. Hvala na pohvalama, no moram vas malko i demantovati:
  Napravio sam jednu grešku, na koju mi je ukazano, ali je nisam dobro sproveo (gospodin Vujčić a malo kasnije i matični klub, koji ga je prijavio). Naime, jedan klub je prijavio muškarca kao devojčicu (ručnim prijavama u Entry Editoru), ja sam ispravio pol kada sam sređivao muške štafete, trebao mi je plivač, a on među plivačicama. Promenom pola, nisam rešio problem za sve, no samo za štafete. Trebalo je ponovo da ukucam njegove discipline (ova se stvar retko događa i ako se detaljno ne proveri dođe do karambola), stare da obrišem.

  Jer, prijavom za ženske discipline (neparne discipline), tako je i ostalo, jer ih ja nisam promenio na parne.

  I jedan takmičar Bosne mi je poslao mejl gde kaže da je greškom prijavljen na 100 mix mesto na 1500 slobodno (napisavši u mejlu da ako je potrebno, može to potvrditi i neko iz kluba) i ja sam uvažio njegovu intervenciju (bez kontakta sa nekim iz kluba, što može izazvati probleme na tehničkom sastanku kome neću prisustvovati, biću u putu).

  Eto, čisto da se vidi, da ni ja nisam “cvećka”… 🙂

  1. niko nije savršen, bitno je priznati grešku i učiniti sve da se popravi, Vama dobre volje nikada nije nedostajalo
   pozdrav

 3. Pozdrav

  Sve čestitke Milomiru na njegovoj stranici a posebno PK NOVI GRAD na ” live streaming”, i mogućnosti da pratimo takmičenje i kada nismo sa svojom djecom…..

  nadam se da će mo imati i u buduće priliku da npr. iz Banja Luke pratimo live događaj…..

  l.p.

 4. Suđenje nikad gore, ovom je najgore državno takmičenje u posljednjih 8 godina. Nije ni čugo kad znamo ko je organizator!

 5. Postovani komentatore …..sudjenje ne zavisi od organizatora nego od sudijske organizacije koja je u sastavu saveza…..a treba zaista znati i imati hrabrosti organizovati drzavno prvenstvo sa prenosom za tako kratko vreme kada niko nije hteo da preuzme organizaciju. Zato sve pohvale organizatoru i celoj ekipi sa bazene i ekipi koja je realizovala prenos. Samo napred……o cemu to mi ovde pricamo…..probudila se necija sujeta…..polozite sudijski pa sudite…to niko nikome ne brani…..

 6. Pa baš zato što sam položila i komentarišem, inače se ne bih upuštala u komentare o suđenju!

 7. Prije svega zelim da uputim svim ljubiteljima plivanja jedan veliki sportski pozdrav!

  Vidim, postala je praksa da se nakon gotovo svakog takmičenja vodi neka polemika oko organizacije i pljuje po organizatoru. Uvažena mikce, ti koja si položila ispit za sudiju, trebala bi znati da posao tehničkog organizatora nije da vodi računa o ispravnosti sudijskih odluka. Samo ime kaže, TEHNIČKI ORGANIZATOR (osim ako ne znaš da čitaš). Ako smatrate da odluke koje su sudije donijele nisu ispravne, postoji nešto što se zove prigovor, koji se pismenim putem upućuje delegatu takmičenja.

  Vi mikce možete zajedno sa gospodom iz PK Stari Grad pod ruku, jer zaista pristajete jedni drugima. Za greške svojih plivača okrivljujete sudijski aparat. Znate samo da pljujete i sipate ružne riječi na račun organizatora, a upravo su ti plivači koji svojim ponašanjem doprinose odnosno ne doprinose razvoju situacije na bazenu. To što neki plivači ne znaju šta je sportsko ponašanje, i kako se obraćati osobi koja mu otac može biti, to je stvar kućnog odgoja, odnosno neodgoja (mislim na situaciju sa plivačem iz PK Bosna, mikce mislim da ti najbolje znaš). Najmanje što se moglo da uraditi, jeste da se tog plivača trenutno izbaci sa bazena.

  Vidim većini je samo u cilju da blate i provociraju, niko ne spominje izvanredne rezultate i broj oborenih rekorda (čestitam svim plivačima na oborenim rekordima).Ne zanimaju Vas rezultati, nego hajde, daj da se vrijeđamo i šamaramo nekim izjavama. Shvatam nastojanja pojedinih, koji žele da se uvede neki red, ali to ne znači da se time mora i smije umanjivati trud drugih klubova i pojedinaca.

  Sve pohvale organizatoru PK Novi Grad, a mikci i dotičnoj gospodi iz PK Stari Grad želim da budu malo malje zavidni i sujetni!!

Komentari su zatvoreni.