Зимско првенство за МЈЈС/КОА 2012 (BiH)

Зимско првенство BiH за МЈЈС/КОА 2012Знак пливачког клуба "Нови град" из Сарајева, организатора овог такмичења и линк на њихов матични сајт

ПОЈЕДИНАЧНО И ЕКИПНО ЗИМСКО ПРВЕНСТВО У ПЛИВАЊУ ЗА МЛАЂЕ ЈУНИОРЕ (КАДЕТЕ), ЈУНИОРЕ (ОМЛАДИНЦЕ) И СЕНИОРЕ (АПСОЛУТНО)
САРАЈЕВО, 24./25.03.2012.ГОДИНЕ

1. Организатор такмичења: ПЛИВАЧКИ КЛУБ „НОВИ ГРАД“, e-mail: pknovigradsa@gmail.com , телефон организатора (тел: +387 62 561-121), контакт особа: Ениса Бегановић.
2. Мјесто: Сарајево, Олимпијски базен „Отока“, Сарајево
3. Мјерење: Електронско „OMEGA ELECTRONIC “
4. Категорије:

КАТЕГОРИЈЕ Млађи Јуниори  Кадети Јуниори  Омладинци Сениори  Апсолутна
Мушки 1996-1997 1994-1995 1993 и старији
Женски 1998-1999 1996-1997 1995 и старије

5. Правила: Такмичење се одржава по правилима FINA-е, а у складу с правилима ПСБиХ. Такмичар може наступити у двије дисциплине и једној штафети по дијелу такмичења.
6. Лимити:

ЛИМИТИ Млађи Јуниори  Кадети Јуниори  Омладинци Сениори  Апсолутна
Мушки 250 300 350
Женски 250 300 350

*** Лимити су дати према таблицама FINA 2008 бодова (за 25 метарске базене). Казна за неиспливани лимит износи 5 КМ по неиспливаном резултату. Лимити се морају исплатити по завршетку дијела. Неизмирење лимита повлачи казну, која не искључује и плаћање лимита, по пропозицијама ПС БиХ по завршетку такмичења.
7. Стартнина: Стартнина износи 15 КМ. Учесници су обавезни уплатити стартнину организатору прије почетка такмичења.
8. Распоред такмичења и дисциплина:

Субота, 24.03.2012 Субота, 24.03.2012 Недеља, 25.03.2012
8:00 – састанак делегата клубова на базену Олимпијског базена „Отока“
8:00 – расплив 16:00 – расплив 8:00 – расплив
16:45 – отварање
9:00 – такмичење 17:00 – такмичење 9:00 – такмичење
50 м делфин 50 м прсно 50 м леђно
400 м слободно 200 м слободно 100 м слободно
100 м прсно 200 м леђно 200 м делфин
100 м леђно 100 м делфин 100 м мјешовито
50 м слободно 400 м мјешовито 200 м прсно
200 м мјешовито 4 x 100 м слободно 800 м слободно /Ж/
4 x 200 м слободно 1500 м слободно /М/
4 x 100 м мјешовито

9. Награде: Три првопласирана такмичара у свим категоријама ће бити награђени медаљама.Три првопласиране екипе по категоријама ће бити награђене пехарима.
10. Бодовање такмичара: бодује се 6 такмичара у свакој категорији (по правилнику ПСБиХ за зимске базене).
11. Пријаве: Клубови пријаве требају послати на адресу организатора поштом или е-mailom и обради. E-mail адресе: pknovigradsa@gmail.com , mmilomir@gmail.com . Пријава мора да садржи:

 • Назив клуба,
 • Име, презиме, пол и година рођења такмичара,
 • Дисциплине и најбоље вријеме у 25м базену,

За нетачно пријављена времена, делегати клубова ће бити санкционисани по правилима ПСБиХ. У пријави обавезно назначити ако се млађи такмичар рангира и у апсолутној категорији (доставити списак такмичара који пливају као Сениори/Апсолутно).
12. Рок за пријаве: Крајњи рок за пријаве је сриједа, 21.03.2012.године до 20.00. Штафете пријављене до рока пријава ће моћи да се такмиче на такмичењу. Накнадних пријава штафета и такмичара неће бити. Прелиминарне стартне листе ће се објавити до 24:00 као „Пријавна статистика по Клубу“.
13. Рок за одјаве: Крајњи рок за одјаве је четвртак, 22.03.2012.године до 20:00, не могу се исправљати ни дисциплине ни пријављивати нове штафете, већ само вршити одјаве такмичара или појединих дисциплина или штафета. Коначне стартне листе ће се објавити до 24:00 као „Пријавна статистика по Клубу“.
14. Формат пријава: Пријаве се предају у „електронској форми“ у Lenex формату у прописној пропозиционој пријави која ће бити истакнута на Web страници.
15. Пропозиције такмичења
16. On-line линк
17.  Lenex пријавни фајл
18. Пропозиције ПС БиХ
19. Понуда смјештаја

8 thoughts on “Зимско првенство за МЈЈС/КОА 2012 (BiH)

 1. Čestitke organizatoru i g-dinu milomiru na izuzetno preglednoj i preciznoj najavi, a posebno me raduje ovo što je naglašeno po pitanju kazni za netačno prijavljena vremena.

  Startne liste su precizne i sa tačnim podacima, kakve su trebale biti i prošle.

  Za nadati se da će i takmičenje biti kvalitetno i uz vrhunske rezultate.
  Svaka čast.

 2. Хвала на похвалама, но морам вас малко и демантовати:
  Направио сам једну грешку, на коју ми је указано, али је нисам добро спровео (господин Вујчић а мало касније и матични клуб, који га је пријавио). Наиме, један клуб је пријавио мушкарца као девојчицу (ручним пријавама у Entry Editoru), ја сам исправио пол када сам сређивао мушке штафете, требао ми је пливач, а он међу пливачицама. Променом пола, нисам решио проблем за све, но само за штафете. Требало је поново да укуцам његове дисциплине (ова се ствар ретко догађа и ако се детаљно не провери дође до карамбола), старе да обришем.

  Јер, пријавом за женске дисциплине (непарне дисциплине), тако је и остало, јер их ја нисам променио на парне.

  И један такмичар Босне ми је послао мејл где каже да је грешком пријављен на 100 mix место на 1500 слободно (написавши у мејлу да ако је потребно, може то потврдити и неко из клуба) и ја сам уважио његову интервенцију (без контакта са неким из клуба, што може изазвати проблеме на техничком састанку коме нећу присуствовати, бићу у путу).

  Ето, чисто да се види, да ни ја нисам “цвећка”… 🙂

  1. niko nije savršen, bitno je priznati grešku i učiniti sve da se popravi, Vama dobre volje nikada nije nedostajalo
   pozdrav

 3. Pozdrav

  Sve čestitke Milomiru na njegovoj stranici a posebno PK NOVI GRAD na ” live streaming”, i mogućnosti da pratimo takmičenje i kada nismo sa svojom djecom…..

  nadam se da će mo imati i u buduće priliku da npr. iz Banja Luke pratimo live događaj…..

  l.p.

 4. Suđenje nikad gore, ovom je najgore državno takmičenje u posljednjih 8 godina. Nije ni čugo kad znamo ko je organizator!

 5. Postovani komentatore …..sudjenje ne zavisi od organizatora nego od sudijske organizacije koja je u sastavu saveza…..a treba zaista znati i imati hrabrosti organizovati drzavno prvenstvo sa prenosom za tako kratko vreme kada niko nije hteo da preuzme organizaciju. Zato sve pohvale organizatoru i celoj ekipi sa bazene i ekipi koja je realizovala prenos. Samo napred……o cemu to mi ovde pricamo…..probudila se necija sujeta…..polozite sudijski pa sudite…to niko nikome ne brani…..

 6. Pa baš zato što sam položila i komentarišem, inače se ne bih upuštala u komentare o suđenju!

 7. Prije svega zelim da uputim svim ljubiteljima plivanja jedan veliki sportski pozdrav!

  Vidim, postala je praksa da se nakon gotovo svakog takmičenja vodi neka polemika oko organizacije i pljuje po organizatoru. Uvažena mikce, ti koja si položila ispit za sudiju, trebala bi znati da posao tehničkog organizatora nije da vodi računa o ispravnosti sudijskih odluka. Samo ime kaže, TEHNIČKI ORGANIZATOR (osim ako ne znaš da čitaš). Ako smatrate da odluke koje su sudije donijele nisu ispravne, postoji nešto što se zove prigovor, koji se pismenim putem upućuje delegatu takmičenja.

  Vi mikce možete zajedno sa gospodom iz PK Stari Grad pod ruku, jer zaista pristajete jedni drugima. Za greške svojih plivača okrivljujete sudijski aparat. Znate samo da pljujete i sipate ružne riječi na račun organizatora, a upravo su ti plivači koji svojim ponašanjem doprinose odnosno ne doprinose razvoju situacije na bazenu. To što neki plivači ne znaju šta je sportsko ponašanje, i kako se obraćati osobi koja mu otac može biti, to je stvar kućnog odgoja, odnosno neodgoja (mislim na situaciju sa plivačem iz PK Bosna, mikce mislim da ti najbolje znaš). Najmanje što se moglo da uraditi, jeste da se tog plivača trenutno izbaci sa bazena.

  Vidim većini je samo u cilju da blate i provociraju, niko ne spominje izvanredne rezultate i broj oborenih rekorda (čestitam svim plivačima na oborenim rekordima).Ne zanimaju Vas rezultati, nego hajde, daj da se vrijeđamo i šamaramo nekim izjavama. Shvatam nastojanja pojedinih, koji žele da se uvede neki red, ali to ne znači da se time mora i smije umanjivati trud drugih klubova i pojedinaca.

  Sve pohvale organizatoru PK Novi Grad, a mikci i dotičnoj gospodi iz PK Stari Grad želim da budu malo malje zavidni i sujetni!!

Коментари су затворени.