Сарајеву с љубављу 2014 (BiH)

Плакат такмичења и линк на матичну страницу, ПК Босна, Сарајево, Босна и Херцеговина

ПОВОДОМ ОБИЉЕЖАВАЊА 6. АПРИЛА, ДАНА ГРАДА САРАЈЕВА
ПЛИВАЧКИ КЛУБ “БОСНА”, САРАЈЕВО ПОЗИВА ВАС НА
XIII МЕЂУНАРОДНИ ПЛИВАЧКИ МИТИНГ

“САРАЈЕВУ С ЉУБАВЉУ 2014”

ДАТУМ ОДРЖАВАЊА: Митинг се одржава у суботу, 5. априла 2014.године
БАЗЕН: Олимпијски базен Сарајево – “Отока”, 50m, 8 стаза, температура воде 26,5 оC
МЈЕРЕЊЕ: Електронско “Omega” електроника
ПРАВИЛО СТАРТА: Правило једног старта. Такмичари ће бити разврстани у серијама по 8 пливача по вриједностима прописно пријављених резултата. Најбоља група наступа посљедња.
ПРАВИЛО НАСТУПА: Такмичење је појединачно и у штафетама. Један такмичар има право наступа у четири (4) индивидуалне дисциплине и у штафети, осим категорије Е која наступа у максимално две (2) дисциплине без штафета.
Сваки клуб има право пријавити само једну мјешану штафету (2м + 2ж).
ТИП ТАКМИЧЕЊА: Такмичење се одржава из једног дијела,
НАГРАДЕ:
– Три првопласирана такмичара у свим дисциплинама и категоријама награђују се медаљама,
– Три првопласиране штафете по категоријама награђују се медаљама,
– Најуспешнији такмичари по категоријама м/ж (највећи збир бодова у три дисциплине за категорије АБЦД, а највећи збир бодова у две дисциплине за категорију Е) награђује се пехаром.
– Три највреднија резултата у м/ж категорији награђују се новчано (I – 300 KM, II – 200 KM, III – 100 KM) према бодовима FINA 2012 таблице у једној дисциплини)
СТАРТНИНА: Јединствена, по такмичару за све категорије, осим категорије Е, износи 20 KM ( 10 € ) а за категорију Е износи 10 KM ( 5 € ),
РОК ЗА ПРИЈАВЕ: Доставити најкасније до сриједе, 02. априла 2014.године до 24h на e-mail адресу: mmilomir@gmail.com . Пријаве слати искључиво у Lenex формату. За иностране клубове дато је у прилогу Excel табеле ENG и BiH. Информације на телефон организатора: +387-61-17-37-41 и +387-61-14-12-76
НАПОМЕНА: Организатор задржава право промјене пропозиција до рока за достављање пријава. 
КАТЕГОРИЈЕ
МУШКИ ЖЕНСКИ
А 1997. и старији 1999. и старије
Б 1998. и 1999. 2000. и 2001.
Ц 2000. и 2001. 2002. и 2003.
Д 2002. и 2002. 2004. и 2005.
Е 2004. и млађи 2006. и млађе
ПРОГРАМ ТАКМИЧЕЊА
08:30 h – распливавање и састанак делегата
09:30 h – свечани дефиле и отварање такмичења
10:00 h -почетак такмичења
4×50m слободно АПСОЛУТНА мешана 2М + 2Ж
200m мјешовито А, Б, Ц, Д М/Ж
50m леђно А, Б, Ц, Д, Е М/Ж
100m леђно А, Б, Ц М/Ж
50m прсно А, Б, Ц, Д, Е М/Ж
100m прсно А, Б, Ц М/Ж
50m делфин А, Б, Ц, Д, Е М/Ж
100m делфин А, Б, Ц М/Ж
50m слободно А, Б, Ц, Д, Е М/Ж
100m слободно А, Б, Ц М/Ж
4×50m слободно А, Б, Ц, Д М/Ж

ПРОПОЗИЦИЈЕ(BiH)
PROPOSITION(ENG)
ON-LINE
LENEX ENTRY FILE/ ПРИЈАВНИ ФАЈЛ 
EXCEL ПРИЈАВНИ ФАЈЛ (BiH)
EXCEL ENTRY FILE (ENG)

12 thoughts on “Сарајеву с љубављу 2014 (BiH)

 1. Poštovani,

  U “pravilima nastupa” piše da : “plivači iz kategorije E nastupaju u maksimalno 2 discipline bez štafete”.

  U “nagradama” piše da: “najuspešniji takmičari po kategorijama m/ž (najveći zbir bodova u tri discipline) nagrađuje se peharom”.

  Znači li ovo da za kategoriju E nema pehara?

  Pozdrav

  1. Постоји пар недоследности у пропозицијама, о чему сам обавестио Вујчића, а он је рекао да ће обавестити УО клуба о томе, и да се морају променити пропозиције.

   Дефинитивно, то не значи да се неће додељивати пехари за Е категорију, но да је пропуст у пропозицијама. Ако се дели свим осталим категоријама, ни мало не би било фер да се једна категорија прескочи, тако да мислим, да клаузула мора да се доради у текстуалном делу са “најуспешнији такмичари по категоријама м/ж (највећи збир бодова у 3 дисциплине / категорија Е у две дисциплине) награђује се пехаром.

   Очекујем одговор од УО клуба у виду исправки пропозиција, а тиме бих и ја могао све то подесити у програму, како би награђивање било адекватно.

  2. Postovani,
   izvinjavamo se zbog nenamjerne greske pri pisanju propozicija. Naravno i najmladji takmicari ce biti u konkurenciji za pehar i njima ce se zbrajati najbolji skor iz dvije discipline. Hvala na sugestiji.

   S postovanjem,

   PK Bosna

 2. Poštovani,

  kako je moguće da PK Mladost u kategoriji E može plivati 4 discipline a propozicijama je predviđeno da kategorija E nastupa u maksimalno 2 discipline?

  Pozdrav,

 3. Мејл који сам синоћ упутио клубовима (а у вези овога, уколико се не одазову на мејл и не поступе по савету, бићу принуђен да прве две пријављене дисциплине оставим у конкуренцији, све следеће прогласим ВК, пре затварања стартних листа):

  Molim sledeće klubove

  Milomir Milovanović – Miki (Шишко) mmilomir@gmail.com
  00.41 (пре 8 сати)

  коме Bimba, Spartanac, Užice, Primorac, Primorac, Novi, Mladost, Zrinjski, скривена копија: plivanje.info

  Bimba – Sarajevo
  Spartanac – Sarajevo
  Užice – Užice
  Primorac – Kotor
  Novi Grad – Sarajevo
  Mladost – Banja Luka
  Zrinjski – Mostar

  Da mi do zaključenja startnih lista, do 20.00 sati dostave koja discpilina kod E kategorije (gde je dozvoljeno 2 discipline u konkurenciji po propozicijama) će biti plivana VK ili da odjave neke prijave.

  Unapred hvala!

 4. Zasto se stalno mijenjaju propozicije i pravila ?
  Prvo je pisalo da se za pehar boduju cetiri discipline a evo danas u toku
  takmicenja promjena,boduju se samo tri! Razmislicu da li ce moje dijete uopste odlaziti na ovakva takmicenja na kojima se uvijek mesetari i nesto prilagodjava nekom…
  P.S.:
  Ipak je osvojen pehar,uzslud vam trud sviraci…

  1. Vuče ( Međede ) pročitaj ponovo propozicije,pravila i predhodne komentare pa se javi.

   P.S:
   Čestitam djetetu na pošteno osvojenom peharu !

  2. Нисте у праву. Датум последњих пропозиција објављених на сајту (моја изворна база на рачунару, одакле сам послао пропозиције на сајт) је на овој слици: https://plivanje.info/data/Rezultati/2014/BiH/Sarajevu_s_ljubavlju_2014/Propozicije.PNG.

   Тада је додато, да се бодују 2 дисциплине за Е категорију, и то је и једина измена у ОРИГИНАЛНИМ ПРОПОЗИЦИЈАМА организатора.

   Но, ја сам (од половине такмичења, па до пред штафете), на сајт качио 4 и 2 дисциплине, и када је требало извршити проглашење, онда сам поставио по пропозицијама. Значи, није грешка, није пропуст, него сам пред проглашење погледао (мој препис пропозиција, на мом сајту) пропозиције и подесио бодовање по њима.

   Значи, нема никакве кривице организатора, ако сте на то мислили. Нема ни моје кривице, јер нисам био у обавези ишта да стављам, пре званичне објаве, али сам стављао тако, како сам стављао, 4 дисциплине, и када је било потребно ставити службене резултате, ставио сам службене, 3 времена и 2 времена.

 5. Postovani gospodine Vuce!!
  Da ste procitali pravila koja se ni u snu nisu mijenjala od trenutka kad su donesena osim za kategoriju E gdje smo ispustili da konkurisu za pehar, onda bi Vas tekst zaista bio potpuno nepotreban. Pogotovo da se propozicije mijenjaju za vrijeme takmicenja sasvim sigurnio ne prilici ovako velikom klubu kao sto je P.K Bosna koja je mnogo truda ulozila u organizaciju ovog mitinga da to ne bi bio samo standardni bezbojni miting gdje se otplivam uzmu medalje i ode kuci.
  Da je P.K Bosna htio da mesetari onda sasvim sigurno bi osvojila i najvise pehara a od svih podjeljenih plivaci P,K Bosna su osvojili vise nego zasluzeno samo dva. Ironicni komentar na kraju vaseg teksta je bespotrebno komentarisati jer P,K Bosna je odsvira jos jedan izvanredno organiziran miting a mi cemo biti jako sretni ako klub iz kojeg dolazite napravi ovako nesto slicno. I na kraju ovakve komentare ozbiljno cemo shvatiti samo ako onaj koji ih napise se predstavi punim imenom i prezimenom jer u tom slucaju smo sigurni da je ozbiljan sugovornik.

  Srdacan pozdrav

  Clan OO Sarajevu s ljubavlju 2014

  Miroslav Vujcic

 6. Gledajuci ovaj sajt i slusajuci zvanicni izvjestaj na TVSA dolazimo do kontradiktornosti.Na TVSA smo mogli cuti da su “najbolji klubovi” bili 22 April i GKVS. To je isto da kazes da su fudbalsko prvenstvo BiH osvojili Široki i Željo ????Na ovom sajtu je nesto drugaciji poredak pa bi bilo dobro znati gdje je greska na sajtu ili u izvjestaju za TVSA.

  1. Postovani,

   nema “nedoumice”…GKVS je prvi, Bosna druga a 22 April treci. Statistika bi trebala bolje da zna od TV-a:).

   Srdacan pzodrav

  2. Па, рецимо овако:
   Некада, када сам учио правопис, учили су ме култури приликом набрајања. У реченици, где треба да напишем, да сам ишао са Пером и Јовом на пецање, требао сам, из културе изражавања, а и правописа да напишем: Јова, Пера и ја смо ишли на пецање. Када бих набрајао најуспешније клубове, а мој је међу њима, по том правилу, по мени , би било најтачније, граматички, да напишем ГКВС, 22.Април и ми (без обзира на поредак, већ чланове прве “тројке” да само набројим, тј. клубове прве тројке). Незнам ко је дао ту изјаву, али по тексту, закључујем да је изјаву дао неко из Босне, чим није набројао трећи клуб, тј. није експонирао себе. Значи, сматрам да је неко то чисто добронамерно дао такву изјаву, а не са лошом намером, да пружи “дезинформацију”.

   Иначе, немам појма о пецању (фигуративна асоцијација, нема везе са ничим, само је пример), нити имам појма зашто ми је то пало на памет, нити опет. знам правопис (што се да видети и по мом одговору) 🙂 А опет, зашто Јова и Пера, када се у Зрењанину за пример узимају Мика и Лаза, опет ми није јасно, али у први моменат ми је баш то пало на памет (погрешна радња као пример, али и погрешна имена).

Коментари су затворени.