Entry Editor 2008

Prvo što je potrebno, učitati stavku 3. raspakovati ZIP fajl i izvršiti instalaciju programa. Ovaj program će Vam raditi prijave (doduše ručno, sa prekucavanjima, ali za početak, bar imate nešto). Prijave možete raditi prekoEntry Editora, ali njega nećemo opisivati, lak je i prijatan za rad (dugo i mukotrpno prijavljivanje preko njega, kao kucanje u Wurdu ili Excel-u, al’ šta ćemo, i to je rešenje za Lenex prijave). No, dodatno, on ima još jednu VAŽNU funkciju. Sa njime možemo, pre slanja odštampati potvrdu prijave (naših tamičara). On ima funkcionalnu štampu. Takođe se mogu dodati samo štafete, ako je to preskočeno u samom radu. Takođe je mnogo olakšano prijavljivanje takmičara za štafetu (jer sada u izboru daje ili samo muške takmičare vašeg tima ili samo devojke takmičarke vašeg tima, a ne sve iz baze).

Početak instalacije prigrama EntryEditor, nastaviti sa Next

Naravno, nastavljamo instalaciju sa Next.

Prihvatanje sporazuma o pravima i odgovorinsti za korišćenje ovog programa (prava i odgovornosti su u gornjem prozoru koji se skroluje)

Biramo opciju “I accept the agreement” – prihvatamo sporazum.

Obaveštenje programa o putanji instaliranja programa, folder, podfolder, tačna lokacija startnog programa

Potvrditi sa “Next”.

Obaveštenje o nazivu programa u "Start Menu" folderu

Obaveštenje o nazivu programa u Start Menu folderu. Potvrditi sa “Next”.

Obaveštenje programa o prihvaćenim opcijama instaliranja samog programa

Obaveštenje o odabranim folderima i grupi u Startnom meniju. Nastaviti sa “Install”.

Obaveštenje programa o prihvaćenim opcijama instaliranja samog programa

Obaveštenje da je program uspešno instaliran i ponuda da program i startujemo. Hajdemo da probamo (sa jednim mojim već spremnim primerom):

Startovani program, čeka od nas naredni korak

Prvi, uvodni ekran, program čeka od nas naredni korak, nastavljamo:

Učitavanje već pripremljene prijave takmičara sa programom Team Manager Demo

Učitavamo već pripremljenu prijavu takmičara za neko takmičenje.

Učitavani podaci iz nekog primer - prijavnog fajla
Učitani podaci iz prijavnog fajla. Da vidimo, šta je moguće sve uraditi? Primer, štampa prijavljenih takmičara – CTRL+P (ili iz File menija – Print Entries) :
Meni za štampu potvrde prijava iz EntryEditora

Naravno, ja ću odabrati Preview, samo da vidimo da to radi:

Izgled jedne od potvrda prijava koja se može izraditi, ova je po takmičarima na takmičenju, a moguće je i po disciplinama (Events)
Pregled ima 3 strane, mi smo stavili na uvid samo 1. stranu. No, u izboru za group by možemo promeniti način na Events, i dobićemo pregled po disciplinama takmičenja, ko u kojoj nastupa.

Da sada vidimo šta možemo uraditi sa štafetama (Edit relays):

Jedna odlično popunjena štafetna prijava, sa lošim sastavom (bez sastava)

Odlično popunjena štafetna prijava. No, od elemenata nedostaju:

1. Ime štafetnog tima (no, ko popunjava sa Team Manager Demo, ja to kasnije korigujem) bi bilo: Jedinstvo Tuzla M (od muški) C: (od kategorije po propozicijama takmičenja kojoj ta godišta 11-12 pripadaju)
2. Sastav štafete
Jedna odlično popunjena štafetna prijava, sa lošim sastavom (bez sastava)
Prednost popunjavanja štafeta u EE je što daje samo plivače koji su prijavljeni za takmičenje, i daje samo muškarce, ako je muška štafeta, daje samo ženske takmičare, ako je ženska štafeta, što mnogo ubrzava po imenima. Ali, gubi kontrolu prijave vremena i definisanja ukupnog prijavnog vremena same štafete. Ovde možete i dodati još štafeta, koje mislite da nedostaju. Takođe možete (ručno, bez dokazanog vremena) dodati i plivačke prijave (ili čak i ručno otkucati dokaz o isplivanom vremenu).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 

NAPOMENA: Da bi Vaš komentar bio objavljen, morate da kliknete na link u mejlu koji u roku do par minuta dobijete od nas na adresu e-pošte koju ste upisali u polje iznad. Ako potvrdni mejl ne vidite u svom poštanskom sandučetu, proverite neželjenu poštu (spam).

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.